Checklista – planera er flytt

Tips till dig som ska flytta – vad man bör tänka på och planera.

Att flytta kan vara en krånglig process och ofta är det svårt att veta i vilken ände du ska börja. I den här guiden får du alla tips och verktyg du behöver inför en flytt. Förbered dig steg för steg för att göra din flytt så smidig som möjligt.

Checklista med förberedelser inför flytt:
– Flytthjälp & flyttstädning – anlita en certifierad flyttfirma – välkommen till oss på Flytt & städjouren.
– Flyttanmälan – Gör en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress.
– Eftersänd posten – Om du vill göra en eftersändning av din post kan du kontakta Adressändring AB. Med eftersändning menas att posten ordnar så att post som kommer till din gamla adress skickas till din nya i stället.
– Anmäl flytt till försäkringsbolaget – anmäl din flytt och flytta över hemförsäkringen.
– Flyttpackning – packa smidigt och börja i god tid för att underlätta flytten.
– Flytta abonnemang – flytta över avtal och abonnemang eller säg upp dom så att uppsägningstiden hinner löpa ut. Exempelvis Tv, el, telefoni, hemlarm, bredband etc.

Planering inför en flytt är a och o för att det ska gå smidigt. Med denna guide kan du planera hela flytten och dessutom ordna så mycket som möjligt inför själva flyttdagen. Först och främst måste du ta reda på vilken dag själva flytten kommer att ske.

1, Ta reda på och anpassa flytten till vilken dag och tid du får tillträde.
Ska du flytta till en bostadsrätt kan du kontakta din mäklare för att ta reda på vilken dag nycklarna överlämnas. Om du ska bo i en hyresrätt är det istället hyresvärden du vänder dig till.
Tänk på att även klockslag spelar roll när det handlar om tillträde. Det är stor skillnad på om du får tillträde klockan 8 på morgonen eller klockan 20 på kvällen. Det bästa är att ta med tillträde, inklusive tidpunkt, i avtalet. Det underlättar för dig när du ska ordna med flytten.
Tänk på! Är tillträdesdagen på en helg är det bra att dubbelkolla med mäklaren eller hyresvärden att du faktiskt kommer att få tillgång den dagen.
Vissa hyresvärdar (särskilt de större där du hämtar nyckeln på ett kontor) har stängt på helger och glömmer att tänka på det när kontraktet skrivs. Om din tillträdesdag är på en helg är det viktigt att du dubbelkollar detta så att du inte står med flyttlasset redo och inte får tillgång till bostaden

2, Ibland kan det vara så att man faktiskt står utan bostad några dagar och i vissa fall upp till en eller flera månader – då behövs magasinering. Någonting som vi på Flytt & städjouren erbjuder, kontakta oss för kostnadsfri offert och villkor. Passa på att ta en resa eller umgås lite extra hos vänner och familj – att sova över är alltid trevligt!

3, Avsätt tid för flytten – det tar längre tid än du tror
En flytt tar i regel alltid längre tid än vad du tror. Räkna med att du behöver minst en hel dag för att flytta över dina saker och en hel dag till flyttstädning. Det kan vara bra att ha kvar din tidigare bostad några extra dagar för att se till att du faktiskt hinner med allt. Att anlita oss på Flytt & städjouren för såväl flytt som flyttstädning kan vara en värdefull investering.

Lycka till och varmt välkommen att anlita oss på flytt & städjouren!