Återvinning

Vi hämtar, transporterar och återvinner för miljön

Låt oss hjälpa till med återvinningen av ert avfall, gammal bråte eller era grovsopor genom att vi hämtar upp detta hos er.

Återvinning betyder att vi tar vara på materialet som ingår i avfallet istället för att tära på jordens resurser när nya produkter ska tas fram. Återvinning sparar alltså de resurser som finns på planeten samtidigt som vi hjälper till att minska avfallsmängden. En annan form av återvinning är att förbränna material för att på så sätt ta vara på energin som det alstrar.

I vårt land förbränns eller återanvänds det mesta av det avfall som produceras av oss privatpersoner eller industrin. En liten del deponeras genom att det exempelvis grävs ner på soptipp. Inom vissa branscher finns det något som benämns producentansvar vilket betyder att branschen måste ha ett system för återvinning. Exempel på det som återvinns från ett hem kan vara förpackningar, papper, böcker, elektroniska apparater, batterier, vitvaror, plast, gamla möbler, skräp, glas och så vidare.

Kanske finns det en hel del som ni samlat på er genom åren som ni vill bli av med? Oavsett om avfallet ska transporteras eller bäras en längre eller kortare sträcka så kan vi vara behjälpliga.

Viktigt att veta är att RUT-avdraget för privatpersoner inte gäller för sådant som ska kasseras, grävas ner eller förbrännas. Kontakta oss gärna angående RUT-avdraget i samband med återvinning då avdraget är lite komplicerat.

Hjärtligt välkommen till oss på Flytt & Städjouren Sverige AB. Vi hjälper er med återvinning eller andra närliggande tjänster enligt önskemål.

Exempel på orter där vi hjälper till med återvinning är Norrköping, Söderköping och Finspång

Återvinning
återvinning