Återbruk Norrköping

Återbruk i Norrköping – vi hämtar upp och transporterar

Om ni har saker som ni vill bli av med och som kan återanvändas kan vi hjälpa till att hantera detta åt er. Säkerligen finns det en hel del som ni samlat på er genom åren som kan återbrukas. Finns det även andra saker som inte kan återanvändas kan vi hjälpa till att transportera bort även det. Vi hjälper både privatpersoner och företag så kontakta oss gärna här i Norrköping så löser vi detta åt er genom att vi hämtar upp hos er. Behövs det hjälp med att röja, sortera och bära så löser vi även det, så klart.

När vi använder begreppen återbruk eller återvinning betyder det att gamla saker eller gamla produkter återanvänds på nytt. Det går då att använda sakerna på samma sätt som tidigare eller så hittas nya användningsområden. Det här betyder en ännu mer miljövänlig process än återvinning där en produkt förstörs för att därefter ta vara på materialet för att producera nya saker eller produkter. Återbruk i Norrköping och på andra orter sparar på jordens resurser istället för att ta fram nytt material för att producera nya produkter.

Ibland kan det dock vara bättre att kassera olika produkter. Vissa kanske består av miljöfarliga material då de producerades under en tid då kunskapen inte var så stor angående vad som var farligt för miljön eller hälsan. Produkterna eller sakerna kanske innehåller tungmetaller eller andra miljöfarliga ämnen.

Något som är bra med återbruk är att RUT-avdraget kan användas till skillnad mot om något ska kasseras. Så om något kan säljas på exempelvis second hand, auktionskammare, loppis och så vidare, i exempelvis Norrköping, går det bra att nyttja avdraget. Kontakta oss gärna om det finns frågor på vår tjänst återbruk i Norrköping eller om det finns frågor på RUT-avdraget som ibland kan vara lite komplicerat.

Hjärtligt välkommen till oss på Flytt & Städjouren Sverige AB i Norrköping. Vi hjälper gärna till med återbruk eller återanvändning samt andra närliggande tjänster om behov finns.


återvinning