Återvinning Finspång

Vi hämtar, transporterar och återvinner för miljön i Finspång

Vi hjälper dig om du har avfall eller gamla saker som du vill bli av med!

De flesta av oss som har bott på samma ställe under lång tid har säkert samlat på sig en massa bråte som ligger i olika förråd, på vinden, i garaget och så vidare. Samtidigt som det fylls på med ny bråte, nytt avfall eller nytt skräp. Det kan röra sig om gamla däck, gamla möbler, kartonger med mera saker. Om du har gamla möbler, gamla prylar, gammalt skräp, eller avfall så kan vi hämta det hos dig här i Finspång för att därefter transportera det till rätt ställe, exempelvis kommunens återvinningsstation i Finspång.

Återvinning betyder att vi tar vara på det material som produkterna och sakerna består av. Det innebär att vi minskar avfallsmängden och sparar på planetens resurser. En del av detta förbränns vilket medför att den energi som finns lagrad i materialet tas tillvara vid förbränningsprocessen vilket då blir till exempelvis fjärrvärme. Återvinning medför att inte lika mycket grävs ner på tipp som var fallet förr i tiden. Idag har många branscher regelverk och instruktioner för hantering av uttjänta produkter och saker. I vårt land har vi kommit ganska långt med denna hantering då det mesta avfallet återvinns idag.

Ytterligare exempel på olika saker och produkter som återvinns kan vara metallburkar, glas, pappkartonger, tidningspapper, böcker, trä, matavfall, elektronik, plast, frysskåp, spisar, kylskåp, gamla redskap, övrigt skräp och så vidare.

Säkerligen har även du som bor i exempelvis Finspång samlat på dig en mängd olika saker genom åren eller så kanske du vill ha hjälp med det avfall som produceras i nutid. Vi hjälper gärna till med detta genom att vi kommer och hämtar avfallet på din adress i Finspång. Vill du ha hjälp längre bort än så är det inga problem. Om så önskas kan vi även hjälpa till att plocka ihop, röja och bära fram allt. Vill du sköta detta själv så hämtar vi när du är klar, så transporterar vi allt dit det hör hemma. Kanske ska något bäras en kortare sträcka inom ditt hus, inga problem, det löser vi också.

RUT-avdraget som administreras av oss och Skatteverket kan i vissa fall användas. Dock kan det inte användas om avfallet eller sakerna ska förbrännas, kasseras eller deponeras på tipp. Kontakta oss gärna så undersöker vi om avdraget kan användas i ditt specifika fall.

Varmt välkommen Flytt & Städjouren Sverige AB.
Återvinning och andra tjänster i Finspång.

Återvinning
återvinning