Tömning och städning av dödsbo Linköping

Det är ofta både tungt och känslosamt att ta hand om ett dödsbo. Låt oss på Flytt & Städjouren här i Linköping underlätta och ge stöd.

Vi har en bred och lång erfarenhet av att tömma dödsbon i Linköping. Skulle det vara aktuellt på någon annan ort så kan vi vara behjälpliga även där. Då vi har goda resurser kan vi erbjuda helhetslösningar där vi tar hand om allt från början till slut om så önskas.

Det vi då kan hjälpa till med kan vara att vi innan tömningen av ert dödsbo packar allt. Därefter transporterar vi bohaget till den plats som önskas. I samband med detta kan vi köra bort det som inte ska användas mer till exempelvis Linköpings kommuns återvinning. Om så önskas kan vi även transportera vissa saker till någon släkting eller vän. Vi har även kontakt med antikhandlare och auktionskammare i Linköping och på andra orter som kan vara behjälpliga genom att köpa upp vissa delar av bohaget. Vissa saker kanske är aktuella att skänka bort och där kan vi ta hjälp av olika organisationer där överskottet går till välgörenhet.

Efter det att tömningen av dödsboet är färdigt kan vi hjälpa till att städa för att göra bostaden klar för försäljning eller uthyrning. Vi är flexibla och hjälper till med det som önskas.

Det är viktigt att tänka på att bouppteckningen ska vara klar innan dessa arbeten kan starta.

Dödsbo med gamla möbler

När det gäller finansieringen av dessa tjänster så bekostas dessa av dödsboet. RUT-avdraget gäller inte. Skulle det vara så att det inte finns några tillgångar finns det möjlighet att ansöka om hjälp på exempelvis Linköpings kommun, men då ska dödsboet i så fall vara orört.

När vi arbetar med dödsbon arbetar vi alltid försiktigt vilket betyder att vi täcker in allt som vi hanterar. Är det vissa ömtåliga saker så hanterar vi dessa med stor försiktighet. Skulle något mot förmodan hända under vår hantering finns det försäkringar som täcker en sådan skada.

Om det skulle vara aktuellt att magasinera vissa delar av bohaget eller hela bohaget, en kortare eller en längre tid, så kan vi hjälpa till med det.

Välkommen att kontakta oss så kan vi säkerligen komma fram till ett passande upplägg angående ert dödsbo här i Linköping eller på annan aktuell ort.

Varmt välkommen till oss på Flytt & Städjouren Sverige AB här i Linköping.