Tömning och städning av dödsbo Norrköping

Att ta hand om ett dödsbo är ofta ett tungt och känslosamt moment, vi på Flytt & Städjouren här i Norrköping kan ge er stöd i detta.

Vi har god erfarenhet av att ta hand om och tömma dödsbon i Norrköping och på andra orter och kan erbjuda en helhetslösning om så önskas. Det betyder då att vi exempelvis kan hjälpa till med tömningen av ert dödsbo, hjälpa till att packa allt, transportera vissa saker till någon släkting eller vän, transportera andra saker till auktionskammare eller antikhandlare, forsla bort sådant som eventuellt ska kasseras till kommunens återvinning och så vidare.

Vårt företag samarbetar med antikhandlare i Norrköping och på andra platser som kan köpa upp vissa saker som ni kanske inte vill behålla. Andra saker kanske går att skänka om det är något som ni inte tänkt behålla och där har vi kontakt med flera organisationer där intäkterna går till välgörande ändamål. När tömningen av dödsboet är klart kan vi städa allt så att bostaden är klar för uthyrning eller försäljning. Då vi är flexibla försöker vi alltid att hjälpa till efter era förutsättningar.

Viktigt att tänka på är att innan det går att tömma ett dödsbo ska bouppteckningen vara klar.

Dödsbo med gamla möbler

Städning och dödsbotömning bekostas av dödsboet men är det så att det inte finns några större tillgångar går det att ansöka om hjälp hos Norrköpings kommun men då är det viktigt att dödsboet är orört. Tänk på att RUT-avdraget inte gäller vid arbeten med dödsbon.

I vissa fall kan det vara aktuellt med magasinering av dödsboet om det är tidsbrist och ni kanske inte vet vad ni exakt vill göra med bohaget. Även detta kan vi hjälpa till med.

När vi tar hand om allt så arbetar vi naturligtvis försiktigt och täcker in det som hanteras enligt era önskemål. Om någon mot förmodan skulle inträffa under själva uppdraget har vi försäkringar som täcker en sådan händelse.

Kontakta oss gärna för en diskussion angående ert dödsbo här i Norrköping eller kanske på annan ort så kan vi säkerligen komma fram till ett bra upplägg som fungerar för er.

Välkommen till oss på Flytt & Städjouren Sverige AB i Norrköping.