ons 15 mars 2023

Du som ska flytta och kanske funderar på att anlita en flyttfirma vill naturligtvis ha den bästa flyttfirman som går att få tag på, här kommer några tips att tänka på förutom priset.

De flesta flyttfirmor försöker naturligtvis göra ett bra jobb och sköta sina uppdrag på bästa sätt då det genererar fler och fler uppdrag. Den flyttfirma som vill räknas sig till de bästa av flyttfirmor har trafiktillstånd, F-skatt, momsnummer, ansvarsförsäkring, bra recensioner och så vidare.

Trafiktillståndet utfärdas av Transportstyrelsen och är ett nödvändigt tillstånd för att få transportera gods yrkesmässigt ute på våra vägar. Det är viktigt att kontrollera att flyttfirman verkligen har detta tillstånd, vilket alla seriösa flyttfirmor visar upp om de tillfrågas av en potentiell kund. Annars går det att undersöka med Transportstyrelsen genom att ange flyttfirmans organisationsnummer på deras hemsida.

En ytterligare anledning till att kontrollera trafiktillståndet är att om det skulle hända en olycka med skador som följd kan det gå så illa att försäkringsbolaget nekar ersättning om inte trafiktillståndet finns.

F-skatt är ett annat viktigt dokument som är en förutsättning för att kunna använda RUT-avdraget som reducerar arbetskostnaden för flytten med 50% vilket påverkar det totala priset kraftigt. Att flyttfirman är registrerad för moms är också viktigt.

Ansvarsförsäkring är mycket viktigt då det är värdefulla saker som bärs och transporteras vid en flytt. Har flyttfirman inte en försäkrad verksamhet är det en stor risk att anlita ett sådant företag. I värsta fall kan det bli så att flyttfirman inte kan ersätta en eventuell skada.

Recensioner är mycket viktigt vilket är ganska enkelt att kontrollera via exempelvis Google. Men går det då att lita på recensionerna? Svaret på den frågan är både ja och nej då inga recensioner via Google är verifierade. Det förekommer både positiva och negativa fejk-recensioner. Men om flyttfirman, som i vårt fall våren 2024, har närmare 400 recensioner och ett medelbetyg om 4,5 räknas det både som mycket trovärdigt och som ett mycket bra medelvärde.

Om du eftersöker den bästa flyttfirman kan du med fördel anlita oss och därmed känna dig trygg. Är det något du funderar över är det bara att kontakta oss.