tor 11 november 2021

Alla som anlitar en flyttfirma vill naturligtvis ha ett billigt pris utan att servicen blir lidande. Det gäller dock att se upp då priset bara är en faktor av flera viktiga faktorer.

Det finns naturligtvis billiga flyttfirmor som är bra och duktiga men ibland kan det bli problem om man enbart tittar på det billiga priset. En billig flyttfirma som är bra och seriös har trafiktillstånd, försäkringar, F-skatt och så vidare.

Trafiktillståndet är ett mycket viktigt tillstånd och är ett krav för att mot betalning få köra gods ute på vårt vägnät. Det går att kontrollera att trafiktillståndet finns via Transportstyrelsens hemsida.

Det är också viktigt att en billig flyttfirma har ansvarsförsäkring annars blir det tråkigheter om det inträffar en skada. Trafiktillståndet är också viktigt om det skulle hända en olycka och ett försäkringsbolag kopplas in vid en eventuell skada. Skulle det då visa sig att flyttfirma inte har trafiktillstånd kan det innebära att försäkringsbolaget nekar ersättning. Om flyttfirman då inte kan ersätta skadan betyder det noll kronor i ersättning.

En billig och seriös flyttfirma har F-skatt vilket är en förutsättning för att kunna administrera RUT-avdraget vid en bohagsflytt. Det är även viktigt att flyttfirman är anmäld för moms.

En annan viktig faktor är att undersöka flyttfirmans omdömen vilket säger en hel del. Finns det en stor mängd omdömen via exempelvis Google går det att lita på dem och medelbetyget bör då vara över 4,0 av 5,0.