lör 07 oktober 2023

Hur hittar du en bra flyttfirma? Eller hur vet du vad en bra flyttfirma är?

Det som idag är viktigt vid val av flyttfirma är främst recensioner men även ansvarsförsäkring, trafiktillstånd och pris är viktiga faktorer. Ytterligare viktiga faktorer är att flyttfirman har F-skattsedel och finns med i momsregistret.

För att du ska få en bra flyttupplevelse är det viktigt att först titta på recensionerna där många recensioner, på exempelvis Google, säger en hel del om vad du som kund kan förvänta dig. Har flyttfirman ett medelbetyg över 4,0 är det en bra flyttfirma, om medelbetyget då baseras på många recensioner. En flyttfirma med ett fåtal recensioner säger inte så mycket då en del kan vara fejk, både bra och dåliga recensioner. Vi på Flytt & Städjouren Sverige AB har idag, i oktober 2023, över 300 recensioner via Google och ett medelbetyg om 4,5 vilket vi är mycket nöjda med.

Naturligtvis har vi ansvarsförsäkring som alla andra bra flyttfirmor. Vi har vår försäkring via Länsförsäkringar vilken går att ta del av här på vår hemsida under huvudfliken kontakt där vi visar upp vårt försäkringsbrev. En försäkring betyder trygghet åt både oss och våra kunder när vi är ute på våra uppdrag.

Det är också viktigt att transportstyrelsens trafiktillstånd finns vilket borgar för kvalitet och seriositet. Trafiktillståndet är också viktigt om det skulle hända en olycka eller om en skada inträffar. Saknas detta tillstånd kan det bli problem med försäkringsbolaget, så chansa inte med det. Vårt trafiktillstånd går att kontrollera på transportstyrelsens hemsida genom att ange vårt organisationsnummer. Vårt organisationsnummer hittar du längst ner i sidfoten här på vår hemsida.

För att få ett bra pris för din flytt är det viktigt att beskriva uppdraget så väl som möjligt. Som privatperson kan du använda dig av RUT-avdraget men det är då viktigt att veta att RUT-avdraget bara kan användas om du anlitar en flyttfirma som har F-skatt, vilket går att undersöka hos skatteverket.

Kontakta oss gärna om det finns någon fundering på det här.