ons 14 juni 2023

Naturligtvis kostar det mer att tömma ett större dödsbo där det kanske handlar om en stor villa än ett litet dödsbo som ryms i en liten lägenhet. Arbetsinsatsen som önskas spelar också stor roll. Att gå igenom alla personliga saker tar både tid och energi då många möbler, prydnadssaker, fotoalbum och så vidare har ett stort personligt värde.

En stor tömning kan betyda att vi hjälper till att först röja och sortera för att det ska bli lättare att få en överblick. Det finns ju sannolikt mycket undanstoppat på vinden, i förråd och i källare som behöver tas beslut om och kanske behöver transporteras bort till släktingar, vänner, kommunens återvinning eller kanske till auktionskammare. En del kan säkert säljas på plats via olika kanaler på internet, eller kanske skänkas bort på plats vilket medför en mindre hantering och därmed en mindre kostnad.

Bostaden kanske behöver tömmas snabbt av olika anledningar som att någon ny kanske ska flytta in i bostaden eller att bostaden kanske ska säljas via mäklare. Det kanske då betyder att bohaget måste magasineras en tid vilket vi kan hjälpa till med.

En hel del packar vi ner i flyttkartonger då det betyder en lättare hantering och vissa möbler kanske behöver demonteras av samma anledning. All hantering av bohag kan vi hjälpa till med och när bostaden är tömd kan vi bistå med städningen så att allt ser så fräscht ut som möjligt. Det är också i detta skede, i samband med städningen, lättare att se om något kanske behöver fräschas upp med målning eller tapeter.

Allt det här tar tid så vårt råd är att vara ute i mycket god tid om det finns möjlighet till det. Dock ska ju bouppteckningen vara klar innan det går att förflytta olika saker till olika adresser.

Så angående frågan vad kostar det att tömma ett dödsbo är det bästa sättet att få reda på det att försöka beskriva uppdraget så bra det går.